ocet, med, černá a světlá hořčice |
Co nemají v obchodě mají u jogínů ve Střílkách. A fakt jo, jenže měli jen černou hořčici a já tušil, že na okurky to nebude ono. "Nebyli jste u nás na kurzu? Všichni z kurzu kupují hořčici a koriandr a já to ani nestíhám doplňovat!". Že by se jogíni učili zavařovat okurky? :)
Doma jsem sedl k internetu a začal hledat. Do okurek patří opravdu bílá hořčice, ta černá se používá jen na výrobu hořčice. To jsou ty černé ďubky v kremžské hořčici. Ale zato jsem našel řadu receptů, jak se hořčice dělá a to budu muset zkusit. Jen mi chybí to bílé hořčičné semínko, a jak tak koukám na ceny tak z eshopu by to chtělo koupit raději několik kilo.
Základní recept na hořčici jsem našel na www.labuznik.com/recipe.php?ID=10342
100g hořčičných semínek, 40g moučkového cukru, asi 1/4–1/2 vinného svařeného octa
Hořčici umeleme na makovém mlýnku, pak přidáme cukr, načež stále míchajíce přidáme svařený, studený ocet. Připravíme hustou kaši, kterou dáme na 2 hodiny uležet.
Poté přidáme tolik octa, aby byla hořčice přiměřeně hustá. Dáme ji do sklenice, vzduchotěsně uzavřeme a uložíme ji. Po 14 dnech ji můžeme upotřebit
Poté přidáme tolik octa, aby byla hořčice přiměřeně hustá. Dáme ji do sklenice, vzduchotěsně uzavřeme a uložíme ji. Po 14 dnech ji můžeme upotřebit
Tohle celé bude potřeba ještě vylepšit kořením a solí, ale to už se dá domyslet, inspirace je třeba ve článku Barbařiny domácí hořčice.
pomleté světlé hořčičné semínko |
Žádné komentáře:
Okomentovat